Maurice Slot

Woensdag 15 juli 2020

Het is vakantie!

De vakantie is aangebroken! Tito reist de aankomende weken lekker verder en onder normale omstandigheden zouden vele van ons dat ook doen. Heerlijk de thuisbasis even achterlaten om lekker te relaxen onder een palmboom, de subtropische jungle van Brazilië te verkennen, of om gewoon heerlijk te genieten van het rustieke Frankrijk.

Dit jaar ziet de vakantieperiode voor velen er toch anders uit. Geen mooie reis naar België, spannende wandeltocht in de Alpen of een kopje thee in de Himalaya. Speciaal voor de thuisblijvers hebben we weer mooie, leuke en leerzame printables gemaakt. Download ze hier 😃

Voor iedereen, maar zeker voor de thuisblijvers, hebben we wat leuke tips!


1. Organiseer een themaweek!
Okay, een wereldreis is dus even geen optie op het moment. Geen probleem! Dan halen we de wereld toch gewoon in huis! Pak de Tito wereldkaart erbij en kies samen een paar mooie landen uit. Hang een paar foto's uit deze landen op, zoek een goed verhaal over het land, of kijk samen een film. Wat je in ieder geval niet mag vergeten, is jezelf te omringen met lekker eten, drinken en natuurlijk met muziek uit de regio. Iedere dag een ander land en voor je het weet, mis je die welverdiende vakantie niet eens!

2. Lekker prikkelen.
Voor het oproepen van prachtige vakantieherinneringen moeten je zintuigen eens lekker geprikkeld worden. Vooral smaken en geuren zijn heel goed in het terugbrengen van die ene beleving; een van de beste manieren om je vakantiegevoel op te roepen. Heb je tijdens een vakantie wel eens een kookcursus gedaan? Pak dat oude recept erbij en ga thuis heerlijk koken. De geur- en smaaksensaties brengen jou perfect in de vakantiestemming. Geen ervaring met koken? Dat geeft niet. Geuren werken net zo goed! Zoek maar eens een geur die jou prikkelt. Ook kleine kinderen leggen de relatie tussen geuren en ervaringen. Misschien kan je hun zintuigen zo prikkelen dat zij zich weer terug op vakantie wanen.

3. Ontspannen kan ook thuis.
Voor een heerlijk momentje van ontspanning kan je de badkamer omtoveren tot luxueuze spa. Bouw de ultieme zen-ruimte met geurstokjes, kaarslicht en rustgevende muziek. Laat je inspireren door Marokkaanse hammams, Balinese tempels of Japanse zen-tuinen. Terwijl de kinderen op bed liggen, kan jij even ontspannen in je eigen spa.

Actie

Volg ons op Instagram, deel onderstaande foto en vergeet ons niet te taggen (@titotasman). Zo maak je kans op een gratis starterspakket! Super leuk en een mooie kans voor jullie kleine reizigers.

Tito maakt lezen weer magisch!

Nieuwsgierig geworden? Wacht niet langer en start samen met Tito Tasman en jouw kind het avontuur.